Allt du behöver för att förbättra din golf.


Vet du vad jag hade för mål när jag byggde upp Henriks Golfakademi? Jo, att du på ett enkelt sätt ska lära dig prestera på banan och inte på rangen. Jag har sett mängder med spelare som är grymma på rangen för att sen inte träffa bollen på banan. Jag var tyvärr precis sådan när jag tävlingsspelade, världsklass på rangen och på träningsspel men på tävling riktigt urusel ibland. 


Vad skiljer då "range spelare" mot de som spelar bäst på bana? Ja, jag tror efter att ha studerat detta i ett antal år, de som presterar på banan tränar och gör annorlunda gentemot rangspelaren.


Enligt mig handlar det om självförtroende, kroppskännedom och ett stilla huvud, och då menar jag tankemässigt. Jag brukar jämföra ett stormigt hav emot en spegelblank sjö. Jag vill ha en spegelblank sjö även om det stormar. Under press när det gäller som mest, om det är att du kan sänka ditt handicap eller vinna en klubbtävling vill jag fortfarande att du ska vara lika lugn och avslappnad som när du sitter i din tv soffa och tittar på en bra film.

Man kan lätt träna upp detta med övningar, men de övningarna är inte som vanliga. Därför kommer du märka att övningarna i akademin kan verka väldigt enkla men de besitter en otrolig kraft.

Det är nästan ingen teknikträning i akademin då jag tycker att det sätter fokus på fel saker och du blir en "rangespelare" 


Detta är alltså inte en vanlig instruktionssida, detta är inte en sida om vinklar, dynamisk loft, P1-P6, eller om att du ska vara "conected". Det här är en sida om hur man spelar golf, hur du får ut mesta möjliga av ditt spel. 


Jag är heller ingen vanlig tränare. Jag är en spelare som lärt mig spela spelet på banan. Jag har lärt mig den hårda vägen, genom "trial and error". Jag har varit runt hela världen och tävlat mot några av världens bästa spelare, tränat med några av världens bästa tränare. Henriks Golfakademi är vad jag har kommit fram till. 


Patrik

Hej Henrik!

Tänkte bara säga att efter kollat på ett axplock av dina instruktioner så har det gått väldigt bra! Kanske tillfällighet? Men ang. chipteknik så blev det en liten aha upplevelse och dessa funkar över förväntan nu. Även sving och putt instruktioner har gjort att jag fått till en bra känsla och under mina senaste 5 rundor på 2 veckor har jag sänkt mitt handicap på 4 av rundorna med sammanlagt 2.5 till nuvarande hcp12.6! Känns superkul och mkt väl investerade pengar.

Tack för hjälpen:)

Mvh

Patrik

Vem är Henrik?

Min golfkarriär började för lite mer än 25 år sen och år 2002 tog jag steget och blev professionell tävlingsspelare. Sen dess har jag spelat tävlingar på Europa Touren, Challenge Touren, svenska Nordea Tour, i USA och i Asien. Jag har lärt mig spelet ifrån att spela spelet och träning med några av världens bästa spelare och tränare. Det är en stor skillnad hur de bästa tränar. Inte bara mängden träning, utan hur och det vill jag dela med mig av till dig.

Jag har också en utbildning inom NLP som är en psykologiinriktning. I akademin finner du ett antal bra övningar ifrån NLP världen. 

Min Vision

Min vision och tro är att alla kan bli fantastiskt bra på att spela golf. Med rätt kunskap och rätt träning går det fort och är väldigt roligt! 

Innan vi börjar

Kommer du ihåg hur det kändes senast du slog ett riktigt bra golfslag? Stanna upp ett tag, ta ett djupt andetag och tänk ordentligt. Gå tillbaka till bästa slaget du någonsin slagit. Vilka känslor kände du? Hur kändes det? Vad hörde du? Vad såg du? Hör ljudet ifrån den perfekta träffen. Känn känslan efter den perfekta bollträffen. Vilken fri sving det var. Se bollen flyga precis dit du vill den ska komma. Föreställ dig nu att du från och med nu endast kommer slå bra slag. Visst känns det fantastiskt?

Det vi ska göra är att bygga ditt självförtroende. Precis det vi gjorde nyss om du gjorde övningen ordentligt. Gjorde du inte den ordentligt, gör den igen. Vi har nämligen redan börjat vår träning.

Close
>