Närspel
Video/Text

Bunkerspecialen

8 Lektioner

Information om kurs

I denna kursen blir du en bunkerspecialist. Detta är en fördjupningskurs i bunkern där du går ifrån att vara en normal bunkerspelare till en speciallist! Här får du lära dig hantera olika slag i bunkern. Höga låga långa och korta, Bunkerslag som rullar och som spinner. 

Du lär dig följande

Grunderna i bunkern

Hur du ska slå en pluggad boll

Slå med olika klubbor i bunkern

Olika höjd på slagen

När du är färdig med kursen kommer du vara "bunkerspecialist" 

Starta kurs

Kurs upplägg

1. Info och träningsprogram

Information om kurs och träningsprogram.

2. Grunder

Ett bunkerslag är det enda slaget där du ska träffa marken, i detta fallet sanden först innan du träffar bollen. Sanden lyfter upp bollen ur bunkern. Träffar vi bollen först som vi alla har gjort nån gång, blir det en rejäl topp och bollen flyger rakt in i vallen och ner i bunkern igen.

 

3. Pluggad boll

Landar bollen i bunkern kan den lätt borra ner sig i sanden och då blir det svårt. Prio ett är att få upp bollen ur bunkern! Här ska man inte använda bouncen för nu måste vi komma ner i sanden och under bollen.

4. Olika klubbor

Bunkern är svår som den är men en sak som kan underlätta är att träna med en järn 9a eller 7a. Det är jättesvårt men hemligheten med denna övning är sen när du går tillbaka till din sandwedge eller lobbwedge. Det kommer vara hur enkelt som helst. Testa får du se!

 

5. Olika lutningar

En bunker är oftast inte plan utan brukar luta endel. Då gäller det att luta sig med lutningen så att lutningen jämnas ut. Uppförsläge är enklare än ett nerförsläge. Lutar det neråt se till att bollen kommer upp ur bunkern för det är det svåraste slaget i golf.

 

6. Olika skruvar

Nu blir det överkurs :) 

Utveckla ditt bunkerspel med att slå olika skruvar, draw och fade. När bollen landar ska den spinna höger eller vänster beroende på åt vilket håll du vill att den ska rulla. Ju mer sag du har desto bättre blir du!

 

7 Butterflygreppet

Detta är ett grepp som ökar vinkeln på klubban och bollen går väldigt högt och kort. När vi ligger nära bunkerkanten och bollen bara ska flyga en kort bit och stanna direkt är detta ett perfekt slag. 

8. Bunkerchippar

Här kommer ett effektivt slag när det är lite sand i bunkern eller om det är blött. Vill du rulla bollen långt är detta ett bra slag. Ställ upp dig och slå en chip fast lägg back bollen och ta den inifrån. Träffa bollen först och den kommer gå lågt och rulla långt.

 
Close
Pen
>