Närspelskurs

GRATIS KURS

Video/Text

Video/Text

Närspel

12 Lektioner

0% Ej påbörjad

Registrera ditt GRATISKONTO och få tillgång till närspelskursen!

Sänk ditt handicap – träna närspel!

Vi lägger mellan 50-60% av alla slag inom hundra meter. Vill man sänka sitt handicap så är det närspel man ska träna!

Närspel är min specialitet. Här går jag igenom alla slag jag har lärt mig på touren. Chippning, bunkerslag och wedgar. Lär dig hur en wedge fungerar, hur man utnyttjar bouncen, hur du kommer upp ur bunkern på ett enkelt sätt, chippa med olika klubbor. Lär dig räkna ut var bollen ska landa när du chippar.

Till kursen kommer också ett träningsprogram att följa för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen. det är 16 pass på ca 30 minuter, vissa av passen går även att göra hemma i trädgården.

Är du redo?

Närspelskurs

GRATIS KURS

Information om kurs samt träningsprogram.

Text lesson

GRATIS KURS

Hur boncen fungerar är jätteviktigt att veta när det kommer till närspelet. Wedge, chip och bunker är alla väldigt beroende av bonucen.

Video lesson

GRATIS KURS

Vi har lite annorlunda grunder när vi chippar än slår längre slag. Kontroll, kontroll, kontroll är det vi vill ha. Här kan du ha mer vikt på det främre benet redan ifrån början. Ungefär 60% främre och 40% på bakre. Det vi gör sen är att hålla underkroppen still och slå med överkroppen. Det tar bort massa onödig rörelse och vi får kontroll. 

Video lesson

GRATIS KURS

Har du funderat på om det finns något samband mellan numret på klubban och hur långt bollen rullar. I denna lektion får du veta hur du kan räkna ut var du ska landa bollen för att den ska bli bra i längd.

Video lesson

GRATIS KURS

Denna övning kallas för stegen, lägg ut valfritt antal klubbor med valfri avstånd ifrån varandra. Börja med att landa bollen i första rutan, andra bollen i andra rutan, osv. När du klarat hela stegen utan att missa är du färdig, missar du någon får du börja om.  

Video lesson

GRATIS KURS

Olika klubbor flyger olika högt och rullar olika långt. Genom att lära oss chippa med alla klubbor utvecklar vi vår längdkänsla och förståelse över bollens höjd och hur långt bollen rullar. 

Video lesson

GRATIS KURS

Detta är ett av Phil Mickelssons specialslag och kan man det ser det väldigt snyggt ut. Här gäller det att du litar på dig själv och verkligen utför slaget. Här gäller det också att utnyttja bouncen. Detta är även en förberedelse till bunkerslaget för det är samma teknik som gäller i bunkern. Var noga med att du slår ner i marken, du kommer inte duffa om bonucen träffar marken först.

Video lesson

GRATIS KURS

Ett bunkerslag är det enda slaget där du ska träffa marken, i detta fallet sanden först innan du träffar bollen. Sanden lyfter upp bollen ur bunkern. Träffar vi bollen först som vi alla har gjort nån gång, blir det en rejäl topp och bollen flyger rakt in i vallen och ner i bunkern igen eller över hela greenen. 

Video lesson

GRATIS KURS

Jag brukar säga att en pitch och chipp är lika. Skillnaden är bara att du har en längre baksving när du pitchar. Allt för att de ska bli så enkelt som möjligt. Här är det också kontroll vi behöver och därför ska vi ha samma uppställning och rörelse som vid en chip. 

Video lesson

GRATIS KURS

När vi slår wedgar har vi lite annorlunda grunder än fulla slag. Här behöver vi inte lika mycket kraft så vi kan ha en smalare stans och greppa ner lite på klubban och ha vikten på det främre benet för att få mer kontroll. 

Video lesson

GRATIS KURS

Längdkänsla är jätteviktigt om man ska bli bra på wedgar. Först måste vi veta hur långt vi slår wedgarna och sen ska vi lära oss de andra avstånden. 

Video lesson

GRATIS KURS

Text lesson

Om instruktören

Henrik Engvall

Professionell golfspelare, tävlat på Europatouren, Challengetouren, i USA och i Asien. Golftränare sen 2010 och driver Henriks Golfakademi

>