Mentalt
Video/Text

Bli en vinnare

10 Lektioner

Information om kurs

Hjärnan kan inte uppleva vad som är verklighet eller vad som är tankar. Den vet inte om vi drömmer, tänker eller upplever det. Alltså kan vi lura hjärnan och på det sättet spela bättre golf. Vi ska träna på att vinna, att sätta puttar och ta med oss allt det bra med vår golf. När du blir bra på dessa tekniker och hela du känner att du kommer spela bra golf, kommer du göra det varesig det är dåligt väder eller en svår bana. Ingen kommer kunna stoppa dig!

Starta kurs

Kurs upplägg

1. Intro och träningsprogram

Information om kursen och träningsprogram.

 

2. Din rutin

Du har rutiner som du inte ens tänker på. Allt för att göra det lättare för dig själv. När du tar på dig tex. din tröja på morgonen gör du förmodligen lika varje gång. Lika är det med golfsvingen och förberedelserna. Titta på proffsen på tv, de gör precis lika hela tiden. Du kan till och med ta tiden och det tar lika lång tid varje gång. Genom att ha en bra rutin och alltid göra den går det att automatisera svingen och hantera press och stress.

 

3. Olika sinnen

Nu ska vi även blanda in våra sinnen. Vad kroppen gör ser man direkt, men din mentala rutin kan ingen se. Genom att blanda i syn, hörsel och känsel blir rutinen ännu bättre. 

4. Ankring

I denna lektion får du lära dig att spara en känsla så att du sen kan plocka fram den när den behövs som mest.

5. Segergest

Lura din hjärna och bli en vinnare genom att träna på din segergest 

6. Din prispall

Hoppa upp högst upp på din egna prispall!

7. Hantera nervositet

Alla bli nervösa. Även Tiger Woods! Det han är bra på är att han kan spela endå. Han har lärt sig det genom träning och sätta sig i situationer där han blir nervös. I denna övning simulerar vi ett nervöst tillstånd och sen tränar på att hantera det. 

8. Kraftfullt tillstånd

Sätt dig i ett kraftfullt tillstånd och undvik att bli nervös och stressad. 

9. Din inre konversation

Alla har vi en inre konversation, vi pratar med oss själva. Frågan är om den konversationen är bra eller dålig? Peppar du dig själv eller tar du ner dig själv?

10. Mästarens språk

Jag kan få dig att tänka på vad jag vill. Tänk inte på en rosa helikopter! Jag vet vad du tänkte på, en rosa helikopter. Har du funderat på vad dina ord du använder betyder och hur du väljer dem? Ett litet ord som inte kan få väldigt stora konsekvenser

Close
Pen
>