Närspel
Video/Text

Grunder

9 Lektioner

Information om kurs

För dig som är ny eller inte kommit ner till 36 i hcp. Här går jag igenom alla grunder i de olika slagen. Sikte, uppställning och grunderna inom tekniken. Allt för att du ska sänka ditt handicap så fort som möjligt. 

Starta kurs

Kurs upplägg

1. Info och träningsprogram

Information om kurs och träningsprogram

2. Lär dig sikta

Det som avgör var bollen kommer är klubbhuvudet. I den riktningen klubbhuvudet pekar när vi träffar bollen, dit kommer bollen flyga. Siktar vi fel är det bara tur om bollen kommer dit vi vill.

3. Uppställning sving

Efter vi siktat in klubban ska vi ställa upp oss till bollen. Uppställningen är väldigt individuell för alla människor är olika. Hur långt ifrån bollen just du ska stå vet bara du om. Det finns dock vissa riktlinjer som underlättar för ett bra slag.

4. Lägsta punkt och bollplacering

Bollplaceringen och lägsta punkten i svingen är viktig för att slå ett bra slag med ren träff. Lägsta punkten påverkar bollplaceringen som i sin tur påverkar bollträffen och bollflykten.

5. Grunder puttning

I puttning vill vi ha så lite rörelse som möjligt, underkropp och handleder är extra viktiga att hålla still vid puttning. 

6. Grunder chippning

Vi har lite annorlunda grunder när vi chippar än slår längre slag. Kontroll, kontroll, kontroll är det vi vill ha. Här kan du ha mer vikt på det främre benet redan ifrån början. Ungefär 60% främre och 40% på bakre.

7. Grunder pitch

Jag brukar säga att en pitch och chipp är lika. Skillnaden är bara att du slår en längre chipp när du pitchar. Allt för att de ska bli så enkelt som möjligt. Här är det också kontroll vi behöver och därför ska vi ha samma uppställning och rörelse som vid en chip.

 

8. Grunder bunker


Bunkerslag är det enda slaget där du ska träffa marken, i detta fallet sanden först innan du träffar bollen. Sanden lyfter upp bollen ur bunkern. 

9. Grunder wedgar

När vi slår wedgar har vi lite annorlunda grunder än fulla slag. Här behöver vi inte lika mycket kraft så vi kan ha en smalare stans och greppa ner lite på klubban och ha vikten på det främre benet för att få mer kontroll.

 
Close
Pen
>