Min "spela bra profil"

Framgång lämnar ledtrådar efter sig. Hur du gör när du spelar som bäst varierar förmodligen stor emot någon annan. Därför är det svårt för någon annan att tala om exakt hur du ska göra. När jag spelar bra golf dokumenterar jag det, så att jag har något att gå tillbaka till när spelet inte är så bra. Allt är i rörelse och allt förändras, du kommer inte alltid spela bra golf tyvärr, så därför är det viktigt att hitta tillbaka till ditt bästa spel så fort som möjligt! 

När jag spelar bra dokumenterar jag min uppställning och sving för att ha något att gå tillbaka till. På filmen nedan är min sving när jag slår bolen som bäst. Denna film har jag som modell och när jag slår bollen dåligt går jag tillbaka till den och försöker "hitta tillbaka". Jag har tre saker i min sving som brukar ändras till det sämre, jag har en tendens att stänga mina fötter. Dvs. mina fötter pekar till höger om målet vilket gör att jag omedvetet öppnar mina axlar (axlarna linje börjar peka vänster). Detta gör att jag börjar slå bollen lägre och att den svänger till vänster. 

Min spelabra sving

Denna film går jag tillbaka och tittar på när min sving är sämre och bollen inte riktigt går dit den ska. Jag kollar på tempot, min uppställning och ....

Nästa gång du slår bollen fantastiskt gör följande:  Sätt en pegg vid fötterna och en peg där bollen ligger. Dokumentera detta, antingen mäter du eller så sätter du nån markering på dina klubbor eller siktpinnar. När du om ett tag kanske inte slår bollen så bra, gå tillbaka till dina uppställningsmått och kontrollera att det inte är dem som ändrats. 

Träna också in dina mått! När du tränar exempelvis slår bollar, lägg ut markering där fötterna ska vara och där bollen ska vara så du verkligen tränar in avstånden. 

Nedan följer ett antal frågor som jag frågar mig efter varje bra runda, efter att du gjort detta ca 10 gånger kommer du förmodligen se ett mönster och det är såhär du ska göra för att öka dina chanser till att spela bra golf mer än du gör idag. 

>